EmbDev.net

Forum: µC & Digital Electronics Problem with the crystal


Author: Edgar Robles (Guest)
Posted on:

Rate this post
0 useful
not useful
Hello,

Happy New Year to all.

I have a problem with the crystal, it doesn't oscillate, and i don't 
know why

I am using a microcontroller MSP430F1611, and a 8 MHz crystal, I have 
already tested with many crystals and nothing works.

The crystal is connected to the microcontroller through the pins 52 
(XT2IN) and 53 (XT2OUT), and to 2 capacitor of 15 pF each one, in each 
side of the crystal. (These both capacitors are connected to ground)

Also I have replaced the microncontroller with a new one, but the 
results is the same, no oscillation.

Anyone knows something about it??

I would appreciate your help.

Regards,

Edgar Robles

Author: The Devil (devil_86)
Posted on:

Rate this post
0 useful
not useful
Keyword: Fuses.

Author: Jörg S. (joerg-s)
Posted on:

Rate this post
0 useful
not useful
> Keyword: Fuses.
On a MSP430? I don't think so...

@Edgar
Source Code?

Author: The Devil (devil_86)
Posted on:

Rate this post
0 useful
not useful
Jörg S. wrote:
> On a MSP430? I don't think so...

Oh...blame on me...

Maybe wrong wiring?

Author: Mike J. (Guest)
Posted on:

Rate this post
0 useful
not useful
Hey Edgar,
you have to initialise the crystal.

Here are some code examples:
http://www.mikrocontroller.net/articles/MSP430_Cod...

lg

Author: Edgar Robles (Guest)
Posted on:

Rate this post
0 useful
not useful
Its working now..

Thanks to all.

lg

Edgar

Reply

Entering an e-mail address is optional. If you want to receive reply notifications by e-mail, please log in.

Rules — please read before posting

  • Post long source code as attachment, not in the text
  • Posting advertisements is forbidden.

Formatting options

  • [c]C code[/c]
  • [avrasm]AVR assembler code[/avrasm]
  • [code]code in other languages, ASCII drawings[/code]
  • [math]formula (LaTeX syntax)[/math]




Bild automatisch verkleinern, falls nötig
Note: the original post is older than 6 months. Please don't ask any new questions in this thread, but start a new one.